CSG Augustinus. “Regelmatig een ‘wauw!”

“Je merkt het verschil in werksfeer heel goed,” vertelt Ritske Tulner. Hij is directeur van het CSG Augustinus in de stad Groningen. “Onze personeelsruimte is nu prachtig. Als mensen hier voor het eerst komen binnenlopen hoor ik regelmatig een ‘wauw!”

Voor de ongeveer 120 personeelsleden van het Augustinus is de personeelsruimte dé plek waar ze dagelijks bij elkaar komen, om te eten, te overleggen en om nieuwe energie op te doen. Tegenwoordig kunnen ze daarbij genieten van een grote toegankelijke ruimte, in frisse kleuren en met een centrale stamtafel. Door een muur weg te breken, is de vroegere personeelsruimte nu één geheel, open, licht en met verschillende zithoeken. Dat alles in frisse natuurlijke kleuren. Echte varens, maar ook appels en een grote foto van klaver zorgen voor een natuurlijke en harmonieuze uitstraling.

Het Augustinus is een scholengemeenschap van Mavo- tot Atheneumniveau.

Tulner: “Ons motto is ‘Augustinus, trots op jezelf en op elkaar!’ Maar eerlijk gezegd was ik niet zo trots op onze personeelsruimte toen ik hier drie jaar geleden mijn aanstelling als directeur kreeg. Het was er plat gezegd ‘oude meuk.’ Donker, rommelig, versleten, niet fris. Dat kon zo niet langer, vond ik. Al snel heb ik overlegd met ons hoofd-inkoop van onze overkoepelende stichting. Hij kende BrandYour en hun reputatie, en zo was de beslissing snel gemaakt. We hebben een wensenlijst opgesteld en kregen van BrandYour al snel een concept waar we blij mee waren.”

Op één punt werd het concept nog aangepast, om een praktische reden. “BrandYour kwam bij ons met een prachtig en revolutionair ontwerp waarvan we meteen dachten ‘dat past bij ons.’ Het oorspronkelijke ontwerp was nog vernieuwender: er zat een groene wand met echte planten in. We vonden het prachtig, maar waren bang dat de planten onze lange zomervakantie niet zouden overleven. Daarom heeft BrandYour het ontwerp aangepast. Nu hangt er een grote foto van klavertjes en het is nog steeds erg mooi. Ons personeel reageerde meteen heel positief op de herinrichting. Je merkt de verandering in de pauzes. Er wordt meer gecommuniceerd en mensen vinden altijd de plek die bij hen past. Er zijn verschillende zithoeken en –mogelijkheden. Rond de centrale grote stamtafel vinden gezellige gesprekken plaats. Mensen die wat meer in een groepje willen bijpraten kunnen dat doen in een zithoek met hoge tafels en stoelen, of juist meer in de relaxhoek met lager meubilair.

Als je eens echt iets anders wilt, een revolutionaire verandering in je interieur, dan kan ik BrandYour echt aanraden. Ze denken met je mee en sluiten aan bij je wensen en je bedrijfscultuur.”

Ritske Tulner

Directeur CSG Augustinus

Deel dit via:

FacebookTwitterGoogleLinkedIn