Modern in Klassiek. 3S People

Supermodern in een klassiek pand. Kan dat? ‘Ja,’ vindt Daniël Mulder van 3S People. 3S People is een uitzendbureau dat zich richt op technisch gespecialiseerd personeel. Tot 1 januari 2015 was het gevestigd in het Groningse Zuiderpark. Met de ingang van het nieuwe jaar betrok het bedrijf een pand uit 1893 dat statig oprijst aan de Radesingel in Groningen: “We hebben zowel de binnen- als de buitenkant van het pand een make over gegeven. De hele gevel is in oude luister hersteld. Het interieur is door BrandYour onder handen genomen en heeft juist een frisse moderne uitstraling gekregen.”

De herinrichting van het kantorenpand had een ingewikkeld proces kunnen worden, want het heeft drie eigenaars. “Dat maakte het natuurlijk wat ingewikkelder om tot één concept te komen waarin iedereen zich kon vinden. Je moet met zijn drieën beslissen over de stijl, kleuren en allerlei details. Ik vind dat Chris Kloosterman dit proces uitstekend heeft begeleid. Hij speelde echt een bemiddelende rol. Toch resulteerde dit niet in een flets compromis. De vloerbedekking is bijvoorbeeld echt wel gewaagd, met felle kleuren in meerdere vlakken naast elkaar. Eén van ons zag er aanvankelijk niets in, maar is uiteindelijk toch blij met het resultaat.”

Van begin tot eind

De verbouwing begon grondig. Jarenlang was er in het gebouw een bruidsmodezaak gevestigd. Die werd helemaal gestript: pashokjes er uit, toonbank er uit, atelier tegen de vlakte. Mulder: “Alleen de klassieke houten vloer hebben we hergebruikt. Toen hadden we een kale ruimte van vijfentwintig bij tien meter die we helemaal naar onze wensen konden inrichten. Het zag er prachtig uit en die ruimtelijkheid wilden we graag behouden. Dat is gelukt door bijvoorbeeld de vergaderruimte op te bouwen uit glas, zodat je er gewoon doorheen kunt kijken. Chris heeft het hele proces van begin tot eind begeleid. We werden aan hem voorgesteld door een compagnon en kenden zijn werk nog helemaal niet. We vertelden hem onze wensen en aan de hand daarvan maakte hij een aantal concepten. Ik wilde graag een industrieel ontwerp, dat goed aansluit bij wat we doen. Het resultaat mag er wezen. De eerste reacties van onze medewerkers was ‘wauw! Wat een pand is dit!’ En onze klanten zijn ook erg onder de indruk.”

Er bovenop

Zou Mulder BrandYour aanbevelen aan zijn klanten? “Onze klanten zitten natuurlijk in een andere tak van sport. Maar iedereen ziet dat hier vakwerk is geleverd, en dat spreek hen ook aan. Ik zou BrandYour in ieder geval aanbevelen aan iedereen die zijn interieur een moderne professionele uitstraling wil geven. En het is prettig om te werken met iemand als Chris Kloosterman. Hij weet waar hij het over heeft, is neutraal in zijn beslissingen en houdt de boel ook kostentechnisch goed in de gaten. Wat me eigenlijk verbaasde, was dat hij er tijdens het hele verbouwingsproces persoonlijk bovenop zat, zodat er eigenlijk niets mis kón gaan.”

 

Daniel Mulder

3S People

Deel dit via:

FacebookTwitterGoogleLinkedIn